Bloemkoolfritters

Patrica Lautenschutz

Een van mijn recentere uitvindingen zijn deze heerlijke bloemkoolpannenkoekjes. Een fijne manier om tijdens de lunch wat extra groente binnen te krijgen, of om je restjes bloemkool in te verwerken. Omdat je de bloemkool verstopt in een pannenkoekje zijn ze ook voor de niet-bloemkool-lovers ideaal!

Ingrediënten (2 porties)

  • 1/2 grote bloemkool
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 2 theelepels hot curry poeder
  • 1/2 theelepel komijnkruiden
  • Peper en zeezout

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook tot de bloemkool zacht is (een minuut of 8-10 is voldoende). Giet de bloemkool af en stamp het fijn. Voeg de kruiden en het boekweitmeel toe en meng door elkaar totdat een relatief plakkerig mengsel ontstaat. Als het nog te nat is kun je wat extra boekweitmeel toevoegen. 

Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan. Vorm kleine burgertjes van het bloemkoolmengsel en leg ze in de kokosolie. Bak aan weerskanten goudbruin. 


Lekker met een gemengde salade.

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: