Ondersteboven pruimentaartje

Patrica Lautenschutz

Ziet dat er niet heel fancy uit? Wij vonden in ieder geval van wel! Laat je er niet door afschrikken, want met een paar ingrediënten die je standaard in je voorraadkast hebt liggen heb je dit heerlijke ontbijt in een handomdraai op tafel. Heerlijk zo op zichzelf, maar het gaat ook goed samen met wat kokosyoghurt of een mousse van avocado, banaan en vanillepoeder. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 pruimen in kleine partjes gesneden
  • handje pecannoten
  • 75ml kokos-rijstmelk of andere plantaardige melk
  • 50g havermout
  • 4 el amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje zout
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ovenschaal in en verdeel de pruimenpartjes en pecannoten op de bodem. Meng alle overige ingrediënten met een vork door elkaar in een kom. Schep de massa voorzichtig op de pruimen. Verdeel het goed over de ovenschaal. Bak 30 minuten af in de oven. Voordat je het gaat eten kun je de ovenschaal omkieperen op een broodplank of bord. 

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: