Plaatkoek met Roodfruit-Chia-Jam

Patrica Lautenschutz

De credits voor deze plaatkoek gaan naar mijn lieve collega-foodie. Ze is de beste bananenbroden en plaatkoekenbakker die ik ken, en gelukkig deelt ze haar baksels graag met anderen. Deze plaatkoek is een van de lekkere en gemakkelijke ontbijtjes die ik graag in het weekend maak, en staat als een feestje op tafel.

Ingrediënten

  • 50gram havermeel
  • 50g havermout (grof)
  • 25g kokosmeel
  • 1,5tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 50g kokosolie
  • 40g honing
  • 75ml plantaardige melk


Ingrediënten (de topping)

  • 125g roodfruit
  • 3 eetlepels chiazaden



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

 

Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. 

 

Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg de kokosolie samen met alle natte ingrediënten toe aan het meel en meng goed door. 

 

Vet een klein ovenschaaltje in en schep daarin het beslag van de plaatkoek. 

 

Bak gedurende 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven. 

 

Verwarm intussen het roodfruit in een pannetje en meng met de chiazaden. Roer af en toe door en laat wellen. 

 

Laat de plaatkoek even afkoelen en snijd in porties. Verdeel de jam van bosfruit en chiazaden erover. Ook lekker met wat kokosyoghurt. Eet smakelijk!


door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: