Rabarber-appel compote

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten

  • Rabarber, hoeveel je zelf wilt.
  • Per 2 stengels rabarber 1 zoete appel
  • Kaneel
  • Honing, naar smaak


Optioneel: rozijnen, vanillepoeder, stukjes gedroogde abrikoos. 

Bereidingswijze

Was de rabarber stengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm. 

Schil de appels en snijd ook die in kleine stukjes. Doe de appel en rabarber in een pan met een klein scheutje water en zet op het vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe om en laat het geheel slinken en zacht worden. Als alles zacht is, laat het dan zachtjes pruttelen zonder deksel, totdat het geheel wat dikker wordt. ALs je wilt kun je er wat rozijntjes of abrikoos aan toevoegen. Breng op smaak met vanillepoeder, kaneel en honing.

 

Doe er net zoveel honing in tot je het eigenlijk nog te zuur vindt. Als de compote is afgekoeld smaakt het al stukken minder zuur!

 

Smaakt heerlijk met wat kokosyoghurt en/of zelfgemaakte granola. 

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: