Banaan-ei pannenkoekjes

Patrica Lautenschutz

Een van mijn favoriete ontbijtjes zijn deze inmiddels bijna klassieke pannenkoekjes van banaan en ei. Je hebt ze in een handomdraai gemaakt en ze zijn zó lekker dat je ze zelfs als dessert zou kunnen eten. Een buitengewoon voedzaam bovendien. Banaan bevat onder andere tryptofaan dat je lichaam gebruikt als grondstof je happiness hormoon serotonine. Het roodfruit zit barstensvol met flavonoïden, die een ontstekingsremmende werking hebben. En ei, misschien wel het gezondste voedingsmiddel dat er bestaat. Wat je dag ook gaat brengen, met dit ontbijtje zit je altijd goed!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • kaneel naar smaak


Voor de toppings

  • Roodfruit (diepvries)
  • Notenpasta
  • Geitenkaas
  • kokosyoghurt 



Bereidingswijze

Blend de banaan, ei, zout en kaneel door elkaar met een staafmixer of prak ze fijn met een vork. 

Verhit wat kokosolie in een pan op halfhoog vuur en schenk het beslag in kleine rondjes in de pan. Als de zijkanten van de pannenkoekjes lichtbruin kleuren kun je ze voorzichtig draaien met een spatel. Bak aan weerskanten goudbruin.

Eet met een topping naar keuze. 

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: