Gevulde appeltjes uit de oven

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 grote appels, uitgehold en gehalveerd
  • 2 handjes gemengde noten 
  • 1 handje havermout
  • 2 x 1/2 tl ahornsiroop (of honing)
  • snufje vanillepoeder
  • Kaneel naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de gehalveerde en uitgeholde appels in een ovenschaal. Hak de nootjes fijn en meng met een halve tl ahornsiroop en wat kaneel. Verdeel de nootjes over de uitgeholde appel. Meng vervolgens de havermout met een halve tl ahornsiroop, wat kaneel en vanillepoeder. Verdeel over de met noten gevulde appels. Zet in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuutjes. Heerlijk in combinatje met wat kokosyoghurt!

 

(als je wilt dat de appels zachter zijn kun je ze al even in de oven zetten terwijl je de vulling maakt)

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: