Gevulde appeltjes uit de oven
Ingrediënten (2 porties)
- 2 grote appels, uitgehold en gehalveerd
- 2 handjes gemengde noten
- 1 handje havermout
- 2 x 1/2 tl ahornsiroop (of honing)
- snufje vanillepoeder
- Kaneel naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de gehalveerde en uitgeholde appels in een ovenschaal. Hak de nootjes fijn en meng met een halve tl ahornsiroop en wat kaneel. Verdeel de nootjes over de uitgeholde appel. Meng vervolgens de havermout met een halve tl ahornsiroop, wat kaneel en vanillepoeder. Verdeel over de met noten gevulde appels. Zet in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuutjes. Heerlijk in combinatje met wat kokosyoghurt!
(als je wilt dat de appels zachter zijn kun je ze al even in de oven zetten terwijl je de vulling maakt)
