Goedemorgen Appeltaartje

Patrica Lautenschutz

Met deze havermout appeltaart gevuld met heerlijke noten, appel en enorm vezelrijke kokosrasp begin je je dag goed en kun je de hele ochtend door. Om je werk in de ochtend te besparen kun je dit ontbijtje het beste al de avond vooraf maken. Je kunt ook gemakkelijk meenemen voor onderweg, of om te eten tijdens je lunch. 

Ingrediënten (4 porties)

  • 200ml kokos-rijstmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100g (glutenvrije) havermout 
  • 2 zoete appels
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden of kaneel
  • 2 el kokosrasp
  • 2 handjes gemengde noten, gehakt
  • handje rozijnen of ander gedroogd fruit
  • 2 tl bakpoeder / 1 tl wijnsteenbakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Doe de kokos-rijstmelk in een kom en voeg de havermout, kokosrasp, kruiden, rozijntjes en gehakte noten toe en laat even wellen. Snijd intussen de appels in kleine blokjes. 

 

Vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie of roomboter. Meng het bakpoeder en de appels door het inmiddels gewelde havermoutmengsel. Vul de ovenschaal met het mengsel en strijk plat met een lepel. Zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. Heerlijk met kokosyoghurt, chocovocado vla of zelfgemaakte bounty crème.

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: