Goedemorgen Appeltaartje
Met deze havermout appeltaart gevuld met heerlijke noten, appel en enorm vezelrijke kokosrasp begin je je dag goed en kun je de hele ochtend door. Om je werk in de ochtend te besparen kun je dit ontbijtje het beste al de avond vooraf maken. Je kunt ook gemakkelijk meenemen voor onderweg, of om te eten tijdens je lunch.
Ingrediënten (4 porties)
- 200ml kokos-rijstmelk (of andere plantaardige melk)
- 100g (glutenvrije) havermout
- 2 zoete appels
- 1 tl koek- en speculaaskruiden of kaneel
- 2 el kokosrasp
- 2 handjes gemengde noten, gehakt
- handje rozijnen of ander gedroogd fruit
- 2 tl bakpoeder / 1 tl wijnsteenbakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokos-rijstmelk in een kom en voeg de havermout, kokosrasp, kruiden, rozijntjes en gehakte noten toe en laat even wellen. Snijd intussen de appels in kleine blokjes.
Vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie of roomboter. Meng het bakpoeder en de appels door het inmiddels gewelde havermoutmengsel. Vul de ovenschaal met het mengsel en strijk plat met een lepel. Zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. Heerlijk met kokosyoghurt, chocovocado vla of zelfgemaakte bounty crème.
