Kokos Pannenkoekjes

Patrica Lautenschutz

Deze kokospannenkoekjes bevatten geen tot nauwelijks koolhydraten. Ze zijn daarmee geschikt voor iedereen die extra rekening moet houden met zijn bloedglucose- en insulinespiegels. Doordat er wat vanille doorheen gaat én door de zoete smaak van kokosmelk zijn ze toch een heerlijk zoet begin van je dag.

Ingrediënten (2 kleine porties)

  • 3 eieren
  • 5el kokosrasp
  • 3el kokosmelk
  • 1 el kokosmeel
  • snufje vanillepoeder (of een paar druppels vanille extract)


Ingrediënten (Toppings)

  • blauwe bes
  • banaan (ook heerlijk met een schepje kokosyoghurt of wat gemengde notenpasta)


Bereidingswijze

Voeg de ingrediënten in een kom en meng met een vork of garde. Verhit een pan op halfhoog vuur met een klontje kokosolie. Schenk kleine rondjes in de pan (niet te groot, anders breken ze bij het draaien). Als de bovenkant iets gedroogd is kun je de pannenkoekjes keren. Bak aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bord en verdeel de topping erover.

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: