Koolsalade met peer en walnoten
Ingrediënten (4 porties)
- 1 spitskool
- 1 bosje radijsjes
- 1 peer
- 2 handjes walnoten
- 4-6 el appelcider azijn
- 4 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- peper, zeezout
Bereidingswijze
Snijd de spitskool in de lengte in 4 en verwijder het hart. Snijd in dunne plakjes met een food processor of een scherp mes. Meng de kool in een diepe kom met de appelcider azijn en een snuf zout en kneus de kool even goed. Laat een minuutje of tien staan.
Haal intussen ook de radijs door de keukenmachine of snijd in dunne plakjes. Je kunt het groen van de radijs gewoon meenemen.
Schil een peer en snijd die in stukjes. Voeg de radijs en de peer toe aan de kool, voeg het citroensap toe en schenk de olijfolie erover. Hussel nog even goed door. Maak af met de walnoten.
Je kunt deze salade goed als bijgerecht eten bij bijvoorbeeld een soepje. Wil je hem als maaltijdsalade? Voeg dan nog twee gekookte eitjes of wat gerookte kip toe.
Ook lekker met mandarijn of appel!
