Rodekool salade met romige dressing

Patricia Lautenschutz

Rodekool is niet de eerste groente die in je op zal komen als basis voor een salade, maar hij leent zich er uitstekend voor! Manlief begon niet al te enthousiast aan deze salade, maar kwam hier volledig op terug toen hij eenmaal zijn eerste hap had genomen. Zijn bord kwam nog net niet schoongelikt weer de keuken in. De romige dressing en het zoetje van de appel vullen de kool perfect aan. Probeer hem snel eens uit!

Ingrediënten voor 2 flinke salades:

  • 1/2 rode kool, in flinterdunne reepjes gesneden
  • 2 kleine appels, in blokjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 50g gemengde nootjes
  • 3el appelazijn

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2tl mayonaise (Bijv. Jean Baton Bio)
  • 1 tl milde grove mosterd
  • 1 tl honing

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden kool met de appelazijn en kneed goed door elkaar. Laat het even een kwartiertje staan.

Meng de kool daarna door met de overige ingrediënten en de dressing.


Voor wat extra eiwitten, voeg geitenkaas of stukjes gerookte kip toe. Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: