Bakbanaan ontbijtcake

Patricia Lautenschutz

De eerste maaltijd van de dag is met afstand mijn meest favoriete. In het weekend maken we er altijd een feestje van en staat ook deze bakbanaan ovencake vaak op tafel. Met verschillende toppings zodat hij elke keer weer net een beetje anders is. Heb jij hem al eens geprobeerd? Kijk snel hoe je hem maakt!

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 super rijpe bakbananen (donkere schil)
  • 4 eieren
  • 1/2 tl vanille poeder
  • 7g bakpoeder
  • optioneel 1 el ahornsiroop


Toppings en sides

  • Kokosyoghurt
  • 99% chocolade
  • (warm) roodfruit
  • Gebakken appeltjes

Bereidingswijze

Alles mengen met de staafmixer en in een kleine ingevette bakvorm gieten. 45 minuten bakken op 180 graden.


Daarna compleet maken met wat kokosyoghurt en fruit naar keuze. Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: