Pompoen-pesto salade met kip

Patricia Lautenschutz

Kom je bij het maken van een salade vaak niet verder dan een bord sla met komkommer en tomaat? Probeer deze eens! Een bordje puur genot en lekker lang verzadigd door alle gezonde vetten, eiwitten en verwarmende groente.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1/2 pompoen in plakken
  • 1/2 pakje diepvries asperges
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el pesto o.b.v. olijfolie (ik gebruik Terrasana)
  • stuk of 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 biologische kippendijen in stukjes
  • zakje gemengde sla

Bereidingswijze

Hussel de plakken pompoen met olijfolie en zout door elkaar en leg op een bakplaat. Rooster ze gedurende 40 minuten op 180 graden in de oven. (Ik maak deze salade vaak nadat we pompoen over hebben gehouden van het avond eten)


Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en leg weg op een schoteltje of bord.


Doe wat peper en zout over de kip en roerbak in een koekenpan in wat olijfolie. Voeg de asperges toe. Wanneer de kip gaar is, schep dan de pesto erdoor.


Verdeel de sla, zontomaatjes, pijnboompitten over een bord en verdeel er de warme ingrediënten over.


Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: