Choco-amandelcake
Een heerlijke ontbijtcake op basis van amandelmeel, cacao en kokosmeel. De dadels geven een mild zoetje. De rest laat je over aan het verse roodfruit of plakjes banaan dat je erbij kunt serveren. Genieten zonder schuldgevoel! #DessertForBreakfast!

Ingrediënten voor 4 personen
- 100g amandelmeel
- 30g kokosmeel
- 30g cacao
- 6 dadels, ontpit
- 4 eieren
- 100ml volvette kokosmelk
- 7g bakpoeder
Toppings
Vers rood fruit, 99% chocolade, kokosyoghurt (wij gebruikten Abbot Kinney's frambozen kokosyoghurt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Blend eerst de dadels, eieren en kokosmelk door elkaar in een keukenmachine of met een staafmixer tot er geen stukjes meer in zitten.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng door tot een egaal beslag. Het blijft een beetje stevig.
Vet een ovenschaaltje in, stort het beslag erin en strijk het een beetje glad.
Bak de cake gedurende 40 min op 160 graden.
Leg er zodra de cake uit de oven komt kleine blokjes 99% chocolade op zodat ze smelten. Dat deze chocolade bitter is proef je niet, want de cake en het fruit is zoet. Kortom: puur genot!
