Choco-amandelcake

Patricia Lautenschutz

Een heerlijke ontbijtcake op basis van amandelmeel, cacao en kokosmeel. De dadels geven een mild zoetje. De rest laat je over aan het verse roodfruit of plakjes banaan dat je erbij kunt serveren. Genieten zonder schuldgevoel! #DessertForBreakfast!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100g amandelmeel
  • 30g kokosmeel
  • 30g cacao
  • 6 dadels, ontpit
  • 4 eieren
  • 100ml volvette kokosmelk
  • 7g bakpoeder

Toppings

Vers rood fruit, 99% chocolade, kokosyoghurt (wij gebruikten Abbot Kinney's frambozen kokosyoghurt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Blend eerst de dadels, eieren en kokosmelk door elkaar in een keukenmachine of met een staafmixer tot er geen stukjes meer in zitten.


Voeg de overige ingrediënten toe en meng door tot een egaal beslag. Het blijft een beetje stevig.


Vet een ovenschaaltje in, stort het beslag erin en strijk het een beetje glad.


Bak de cake gedurende 40 min op 160 graden.


Leg er zodra de cake uit de oven komt kleine blokjes 99% chocolade op zodat ze smelten. Dat deze chocolade bitter is proef je niet, want de cake en het fruit is zoet. Kortom: puur genot!

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: