Pompoensoep

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 oranje pompoen, in stukjes gesneden
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el paprikapoeder
  • 250ml kokosmelk
  • Peper, zeezout
  • Groente naar keuze, net wat je nog over hebt. Bijv. paprika, sperzieboontje, courgette, champignons, doperwtjes...

Bereidingswijze

Verhit een soeppan en fruit daarin de ui. Voeg als de ui zacht en glazig is de paprikapoeder toe en bak die even mee. Voeg de pompoenblokjes en het bouillonblokje in de pan, giet de kokosmelk erbij en vul aan met water tot de pompoen nét onder water staat.

Laat het geheel een minuut of 20 zacht koken.

Bak intussen de groentes waarmee je de soep wilt vullen op in wat kokosolie. 

 

Als de pompoen zacht is kun je de soep fijnmaken met de staafmixer. Voeg tot slot de groentes toe aan de soep. en breng op smaak met wat peper en zeezout. Serveer met een scheutje olijfolie. 

door Patricia Lautenschutz 12 februari 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 augustus 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: